Sjokket

«Du har hiv! Du har hiv! Du har hiv!»

De ordene har gått i ett i hodet mitt, de har heldigvis sluttet å være der konstant slik som i den første tiden. Jeg fikk sjokkbeskjeden for 4 år siden. 3 dager før jeg skulle gifte meg fikk jeg et brev i posten der det sto at en jeg har hatt ubeskyttet sex med (det var det det sto, ikke noe navn) har testet postivt på Hiv, og at jeg måtte komme å ta en test så fort som mulig. Jeg tenkte at dette kan ikke være sant.. Jeg fortalte det til min forlovede, og vi dro sammen for å ta testen. Angsten for at hvis jeg hadde fått det så kunne jeg gitt det til forloveden min var stor. Men det viste seg at kun jeg hadde fått det. Jeg gikk inn i sjokk med samme tror jeg, husker ikke så mye av de neste månedene. Men jeg giftet meg faktisk som planlagt, og min mann da og jeg prøvde å komme oss gjennom dette sammen. Men etter 6 mnd tok jeg ut separasjon, det var ganske vansklig å komme over sjokket og akseptere meg selv når min daværende mann taklet det hele med å feste og ikke ville snakke med meg om vansklighetene.

Nå 4 år etter bruddet, og 4 år inn i mitt liv med Hiv kan jeg se ting på litt avstand. Men det har vært år preget av angst og depresjon. Frykt for å bli avist av venner og familie. Men heldigvis har de rundt meg som jeg har fortalt det til støttet meg. Nå har jeg til og med verdens beste samboer :) Det hadde jeg aldri forestilt meg for noen år siden. Men livet med Hiv har nye utfordringer hele tiden egentlig. Så kommer til å lufte mine tanker her.

Én kommentar

Merethe

02.03.2017 kl.20:15

Hei!

Vet du hvem som smittet deg? Og vet du om vedkommende selv viste han var smittet? Har du snakket med vedkommende om dette etter du fikk diagnosen? Jeg kjenner en hiv positiv mann som ble smitttet av sin partner, partneren var klar over sin status og unnlot bevist å fortelle det for å smitte han.

Veldig bra du er åpen om din status, da jeg mener åpenhet er den beste måten å bekjempe stigmatiseringen som mange hiv positive opplever.

Camilla Tobekk

03.03.2017 kl.13:58

Hei, jeg vet hvem som smittet meg ja. Han visste ikke at han hadde hiv da vi var sammen. Jeg har kontakt med han i dag og har ikke noe sinne mot han. Det er nok fordi jeg vet jo at han ikke visste noe selv.
Dessverre vet jeg også om situasjoner der smitten har blitt overført både bevisst og med vilje. Det er helt forferdelig.
Takk for hyggelige ord, og jeg tror også åpenhet er det som er best.

Skriv en ny kommentar

hits