Gode nyheter som vekker triste følelser hos meg.

I går fikk jeg en sms av en venninne som er gravid hvor hun fortalte det blir en jente :) Jeg blir selvfølgelig glad, det er jo en glad-nyhet som jeg setter pris på at hun deler med meg. Men samtidig kjenner jeg et stikk i hjerte. Har i flere år ønsket meg barn, uten hell så langt. Det er jo litt flere utfordringer ettersom jeg har hiv. Jeg har foreksempel ikke rett på hjelp til assistert bekruktning i Norge (alternativet er å dra til Danmark, og også betale alt selv). Urettferdig at staten er sånn, hvis jeg blir gravid på egenhånd så får jeg jo alt hjelp jeg trenger, men det å få hjelp til å bli gravid får jeg altså ikke hjelp til... Men sånn er jo loven, så får jo ikke gjort noe med det. Det å bli gravid og få barn når jeg har hiv er ikke så dramatisk som det var før. Jeg har ikke målbart virustall, dvs jeg ikke smitter. Og så lenge jeg da går på medisiner og blir passet på av lege så er det ikke noen risiko for å smitte et evt barn. Ved fødselen må/bør jeg derimot ta keisersnitt, for det er da det evt kan bli utsatt for smitte (i magen har barnet eget blodomløp). (Å amme er også utelukket) Planen til meg og min forlovede er å prøve alt, men vi venter fortsatt på et mirakel før neste skritt settes igang. Det å ha disse ekstra utfordringene preger meg ganske mye om dagen, ettersom som sagt dette med at venninner og folk rundt meg driver å blir gravide og får barn. Det virker så enkelt for dem, noe jeg egentlig vet det ikke alltid er, de har andre utfordringer, og det er ikke alle som bare blir gravide og svusj er alt på plass. Selvom det er slik jeg føler det til tider... Mens jeg gleder meg på andres vegne, har jeg en sorg inni meg som jeg ikke deler med alle. Det er ganske tungt, men samtidig er jo glad for å bli involvert, og gleder meg til å bli mere involvert. Å trekke meg unna er ikke et alternativ for meg, jeg vil glede meg med de rundt meg.

 

8 kommentarer

12.03.2011 kl.20:16

Skjønner godt hvordan du har det...men det finnes muligher som dere kan gjøre, du har sikkert forhørt deg litt. Et eller annet med kateter og sprøyte som man kan gjøre selv, det er selvfølgelig veldig tungvint og slitsomt, men det skal visst fungere. Har selv Hiv og er gravid. Det var graviditeten som faktisk gjorde at jeg fant ut at jeg hadde det dette forferdelige viruset..Man tar jo blodprøver av alt, og de fant det ut..det er det værste sjokket jeg noen gang har vært utsatt for. Håper og ber bare for at barnet mitt slipper unna dette. Går som du skrev på medisiner og er forberedt på keiersnitt og ingen amming, noe som også er tøft. Men men, må man så må man, noen ganger har man bare ikke noe valg. Men tilbake til deg, gi aldri opp, er sikkert på at du kan bli gravid :) Jeg håper og ønsker å få et barn til, hvis alt dette går bra. Ha en fin helg :)

16.03.2011 kl.21:51

Har prøvd å kommenetere flere av innleggene dine, men de kommer ikke fram?? Hva må gjøres for at de skal komme fram, sånn at du får sett dem??

Camilla Tobekk

17.03.2011 kl.18:56

Anonym:har godkjent de, men ser de ikke har blitt godkjent alikevel.. men har godkjent igjen, så satser på de synes nå.

Setter pris på kommentarene :)

Camilla Tobekk

17.03.2011 kl.19:11

Anonym: Det gjør meg vondt å høre om situasjonen din, det finnes jo aldri en ideel situasjon å få Hiv-diagnosen, men å finne det ut under svangerskap må nesten være det værste.. Krysser fingre og tær for at barnet er frisk (noe det sikkert er, statistikken er iallefall på din side der) Og håper det går bra med deg! Hvis du ønsker å komme i kontakt med meg kan vi utveksle mail-adr evt. Jeg husker hvor alene jeg følte meg da jeg fikk vite det, og har hatt god hjelp av kontakt med andre jenter i lignende livssituasjon som meg. Klem :)

20.03.2011 kl.23:12

Hei igjen :)

Hadde vært veldig fint om vi kunne byttet e-mail adr, har fortalt dette til svært få. Tør ikke delta på sånne grupper og sånt, men hadde vært fint å hatt en å dele det med som er i samme situasjon :) Men hvordan bytter vi email uten å måtte skrive det her sånn at andre ser det?...Har ikke så peil på sånne blogg sider og sånt....;) Klem tilbake :)

Magico

04.04.2011 kl.18:02

Hei sann :)

Flott blogg!!

Det er bra å se at det er flere med HIV der ute... Her på Sørlandet er det ikke stor åpenhet rundt en slik sykdom:)

Har selv vært positiv i endel år så om det er noen som leser denne bloggen og sitter alene med sitt virus er det bare å ta kontakt med meg og :) magico.blogg.no

10.02.2013 kl.22:20

FINT BLOGG,.......JEG ER GLAD Å DELE PROBLEMEN MED DERE, JEG E GRAVID CA 8 MND OG JEG HAR HIV. SNART BLIR FØDSELEN, MEN Æ E NERVØS OM DET BLIR KEISER-SNITT ELLER IKKE, KEM E SOM BESTEMMER DET?OG NÅR SKAL DET BESTEMMES? ER DET NOE SOM Æ MÅ FORBREDE MEG PÅ FØDSELSDAGEN? TAKK

Camilla Tobekk

11.02.2013 kl.12:11

Anonym: Hei :) Det er ikke alle sykehus som gir deg valget, så det kommer ann på hvor du skal føde. Jeg vet det er Ullevål og A.hus som sier man kan føde vanlig. Kan godt hende det er flere også. Men jeg ville spurt enten legen din, eller om du har fått en jordmor eller noen du kan snakke med på sykehuset om det. Er jo greit å få svar på det en lurer på. Tror ikke det er noe spesielt man må forbrede seg på, man skal bli behandlet på lik måte som hvilken som helst annen fødende kvinne.
Lykke til! Og sender deg masse gode tanker :)

Skriv en ny kommentar

Camilla Tobekk

Camilla Tobekk

34, Oslo

Jeg fant i 2006 ut at jeg var smittet av hiv. Jeg har siden da lært meg å akseptere og leve med det. Det har til tider vært tunge tider, men jeg har kommet meg sterkere ut av det. Utfordringer står jeg fremdeles ovenfor, og deler her mine gleder og sorger.

Kategorier

Arkiv

hits