Snart er jeg ikke lenger anonym

Jeg har jo en stund tenkt på hvorfor det skal være så hemmelig å ha hiv. For min del er jeg jo i dag ganske så åpen om det, familie og venner har jo fått vite det for en stund siden nå. For noen uker siden fikk jeg faktisk en henvendelse gjennom bloggen min her. Jeg har derfor tatt en stor beslutning, jeg kommer til å stille opp i bladet Kamille med mitt virkelige navn og bilder. Jeg føler jeg har kommet til et punkt i livet hvor jeg personlig ikke har noe å tape på å stå frem. Det er flere der ute som er i lignende siruasjon som meg som av forskjellige grunner ikke står frem, og det respekterer jeg og forstår fullt ut. Men for meg er det riktig å stå frem nå, jeg ønsker å sette fokus på denne saken og dette er den måten jeg kan bidra positivt. Dette har ikke vært en enkel avgjørelse, og jeg hadde ikke kommet til dette uten støtte fra min mann, familie og venner. Alle jeg har snakket med om dette støtter meg fullt ut, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg har i denne prossessen før denne artikkelen kommer på trykk (om ca 1 mnd.) tatt beslutningen om å fortelle mine arbeidskollegaer om diagnosen min. Det gjorde jeg i går, og jeg var veldig nærvøs før jeg fortalte det. Men det gikk veldig bra, og fikk masse postive tilbakemeldinger og klemmer! Jeg hadde med meg en fra HivNorge som kom med generell informasjon og svarte på spørsmål. Jeg må si jeg egentlig generelt har fått støtte av alle de jeg har sagt det til. Jeg føler meg sterkere for hver gang jeg forteller om det. Det er en styrke jeg følr meg klar for dele med andre nå. Jeg tenker selvfølgelig på at når artikkelen kommer ut at det kan finnes folk der ute som vil reagere negativt ovenfor meg. Men jeg velger å fokusere på at dette vil være postivt, jeg vil at informasjon og kunnskap skal frem. Det er med kunnskap vi som samfunn kommer videre, og informasjonen må jo komme fra et sted. Så frem til artikkelen kommer på trykk har fortsatt noen jeg vil snakke med, men det går nok bra :)

3 kommentarer

norskgoy

13.11.2011 kl.04:14

Må snike til meg madammens Kamilleblad da gitt:) Godt å høre at du bare har fått positive tilbakemeldinger, og en får håpe at slik vil det fortsette.

22.11.2011 kl.19:12

Jeg leste akkurat om deg i Camille og fikk så lyst til å skrive til deg på bloggen din Så modig du er! Fortsatt er hiv noe som snakkes lite om, og det kunne vel vært på tide med en opplysningskampanje. Godt at noen tør å stå frem! Håper du får masse positive tilbakemeldinger :)

Mie

22.11.2011 kl.23:45

Så utrolig tøff du er! Kjempebra :) !!!

Skriv en ny kommentar

Camilla Tobekk

Camilla Tobekk

34, Oslo

Jeg fant i 2006 ut at jeg var smittet av hiv. Jeg har siden da lært meg å akseptere og leve med det. Det har til tider vært tunge tider, men jeg har kommet meg sterkere ut av det. Utfordringer står jeg fremdeles ovenfor, og deler her mine gleder og sorger.

Kategorier

Arkiv

hits