Verdens aidsdag

I dag er det 1 desember - Verdens aidsdag. Det som er litt spesielt for meg i år, er at det er 10 år siden jeg fikk vite jeg har hiv. Hvis jeg skal tenke tilbake på hva som har skjedd de 10 årene så har det skjedd en del. Heldigvis. Jeg trodde livet var over da beskjeden kom, det ok faktisk noen år før sjokket hadde gitt seg og jeg hadde lært meg hvordan jeg skal leve med hiv. Den første tiden trodde jeg at jeg ikke kom til å få barn, både fordi jeg trodde ingen mann lenger ville ha meg, men også var det å bli gravid og få barn som hivpositiv var en utfordring. Så da jeg møtte min fantastiske mann og vi ønsket oss barn begynte en lang vei. Gamlemåten var ikke anbefalt selv om jeg gikk på vellykket behandling, dessuten viste det seg at vi hadde andre problemer som gjorde det vanskelig å klare det selv, og ikke hadde vi rett på assistert befrukting heller. Men her har mye skjedd, både privat og ellers. Nå har hivpositive rett på assistert befruktning på lik linje som andre, noe jeg er veldig glad for, en endring jeg har jobbet for ved å snakke offentlig om våres ønske om barn. I juni i fjor var vi så heldige å få vår etterlengtede baby, etter å ha gitt opp kom en fantastisk gutt som nå er halvannet år, og selvfølgelig født uten hiv. Mine ønsker for fremtiden som min sønn skal vokse opp i er at de gamle fordommene forsvinner. Vi burde snakke mer om hiv, både for å hindre flere smittende men også slik at det ikke skal være nødvendig å måtte leve med hiv i skjul.

#bryttausheten

2 kommentarer

Aba

20.01.2017 kl.10:48

Hei Camilla, for en fantastisk blogg. Og for et pågangsmot du har. Det er så godt tiden har endret hvordan man lever med hiv. Fikk bare lyst til å dele to filmer med deg som jeg fant om Alison Gertz som var en av de første aids-forkjemperne. Hun fikk hiv på 80-tallet av en tidligere kjæreste, og var en av de første kvinnene som stod fram med diagnosen.

https://www.youtube.com/watch?v=Wv1GhXTj3sk

https://www.youtube.com/watch?v=e2hEyxy8cXg

cathrine nordnes

01.02.2017 kl.10:54

Hei,

Vi er 2 studenter ved UiB som skriver en bacheloroppgave om HIV, hovedsakelig om fordommer hos helsepersonell. Vi har lest litt på bloggen din, og sett intervjuer du har gjort tidligere. Vi lurte på om du kunne svare oss på noen spørsmål i forbindelse med dette basert på dine egne erfaringer. Send oss gjerne en mail så vi kan kontakte deg hvis du har lyst :)

Med vennlig hilsen Mette og Cathrine

Skriv en ny kommentar

hits